SRBIJA
   STATISTIKA
   ČINJENICE
   POKRAJINE
   OKRUZI
   USTAV
PREDSEDNIK
VLADA
   SASTAV
   KONTAKT
SKUPŠTINA
   PREDSEDNIK
   POTPREDSEDNICI
   SEKRETAR
   ODBORI

video

Naslovna Cinjenice Vesti

 
PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE
Dragan Maršićanin

Rođen je 1950. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radio je u privredi, u preduzećima "Elektron", "Novi kolektiv" i "Beogradski vodovod i kanalizacija". Na izborima 1992. godine na listi DEPOS-a izabran je za odbornika SO Vračar i do 1996. godine obavljao dužnost predsednika opštine. Član je Demokratske stranke Srbije od osnivanja. Oženjen je, ima jedno dete.

POTPREDSEDNICI NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE
Gordana Čomić

Rođena je 1958. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je diplomirani fizičar. Bila je poslanik u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine u sazivu od 1996. do 2000. godine i predsednik poslaničke grupe opozicionih stranaka. Od izbora 2000. godine je potpredsednik Skupštine AP Vojvodine. Predsednik je Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu. Udata je i ima četvoro dece.

Nataša Mićić

Rođena je 1965. godine u Užicu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Radila je kao sekretar Opštinskog suda u Užicu, a od 1998. godine bavi se advokaturom. Član je Građanskog saveza od 1997. godine. Udata je i ima jedno dete.

Rodoljub Šabić

Rođen je 1955. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Radio je u Veću Saveza sindikata Beograda na poslovima stručne zaštite prava radnika, zatim u saveznim organima uprave, kao šef kabineta predsednika Saveznog komiteta za zakonodavstvo, saveznog sekretara za pravosuđe i upravu i saveznog sekretara za pravosuđe i zakonodavstvo. Razrešen je na sopstveni zahtev 1991. godine funkcije podsekretara u Saveznom sekretarijatu za zakonodavstvo i od tada se bavi advokaturom. Jedan je od osnivača Socijaldemokratije. Oženjen je i ima jedno dete.

Ljubiša Maravić

Rođen je 1953. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde i sada živi. Po zanimanju je službenik. Bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u dva mandata. Član je Socijalističke partije Srbije. Oženjen je i ima dvoje dece.

SEKRETAR NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE
Gergije Marić

Rođen je u 1954. godine u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Sarajevu, a Pravni fakultet u Beogradu. Radio je u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje u Beogradu i bio sekretar opštine Stari grad.

 

 
[ Enciklopedija | Činjenice i statistika | Vesti | Pretraga ]
© 1997 - 2001 Vlada Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu