www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Ministarstvo apelovalo na sindikate da shvate situaciju
24. septembar 2001.



Beograd, 24. septembra 2001. godine - Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacija Srbije apelovalo je danas na sindikate i zaposlene Telekomu i PTT-a Srbije koji štrajkuju da "razumeju tešku situaciju u kojoj se nalazi Srbija, pa i oni sami".

Zbog štrajka u Telekomu i PTT-u u Srbiji, kako navode u sindikatu, danas redovno funkcioniše samo međunarodni saobraćaj i deo unutrašnjeg saobraćaja koji obezbeđuje vitalne funkcije.

U saopštenju ministarstva saobraćaja i telekomunikacija se ocenjuje da se sidikati Telekoma i PTT "poslednih dana poigravaju nervima građana" i navodi da pojedina sindikalna rukovodstva u pregovorima sa vladom postavljaju i političke zahteve.

Predstavnicima sindikata ta dva preduzeća "važniji je lični interes i procenat povećanja plata od od kvaliteta usluga koje pruzaju građanima", ističe ministarstvo.

Kako se navodi, sve strane finansijske institucije insistiraju na ostajanju u okvirima usvojene monetarne politike što podrazumeva i zadržavanje postojeće mase zarada zaposlenih u javnim preduzećima.

"Najvazniji zadatak ministarstva je podizanje kvaliteta usluga uz stalno inisistiranje na njihovom usklađivanju sa evropskim standardima i rad na ražvoju digitalnih sistema veza. Da bismo to postigli neophodna je i fijnansijska pomoć iz inostranstva", ističe se u saopstenju.

Ministarstvo, kako se navodi, želi da svi zaposleni imaju veće plate kao posledicu boljih rezultata rada i profita.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu