www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Trijumf Jelene Dokić u Tokiju
24. septembar 2001.

Jelena Dokić sa pobedničkim peharom
Jelena Dokić sa pobedničkim peharom
Tokio, JAPAN, 23. septembar (Beta-Rojters-AP) - Jugoslovenska teniserka Jelena Dokić osvojila je Tojotin kup u Japanu, pošto je u finalu pobedila špansku veteranku Aranču Sančez Vikario sa 6:4, 6:2.

Meč je trajao sat i petnaest minuta, a Jelena Dokić je utirala put do pobede čvrstim servisima i koristeći greške protivnice. To je njena druga pobeda na nekom turniru (u maju pobedila u Italiji). Trenutno je 11. na listi Svetske teniske asocijacije.

"Sjajno je pobediti ovde. Imala sam dobru nedelju, a japanski navijači su me podržavali", rekla je Jelena Dokić. "Zaista sam srećna što sam osvojila drugi turnir ove godine. Snažnija sam fizički i mentalno i igrački zrelija nego prošle godine.

Aranča Sančez, koja je na svetskoj listi pala na 19. mesto, krivila je samu sebe za poraz.

"Mislim da nije ona pobedila nego sam ja izgubila. Dala sam joj mnogo poena svojom greškom i to me je koštalo", kazala je Aranča Sančez Vikario koja smatra da Dokićeva igra potpuno isto kao i prošle godine.

Jelena Dokić je u poslednja tri meča pobedila Sančezovu, sva tri puta ove godine, a bila je slabija u prva tri međusobna susreta. Prošle nedelje, na Međunarodnom prvenstvu Brazila, u finalu je izgubila od Monike Seleš. Sada, za trijumf u Tokiju, dobila je 90.000 dolara.

Nekoliko američkih teniserki je odustalo od turnira zbog terorističkog napada na Njujork i Vašington 11. septembra. To su prošlogodišnji šampion Serena Vilijams, Monika Seleš, Dženifer Kaprijati i Ejmi Frejzer.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu