www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Nova ulaganja u agrar
24. septembar 2001.



Beograd, 24. septembar 2001. godine - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Veselinov i predsednik izraelske kompanije "Merhav Group" Jozef Majman potpisali su Memorandum o razumevanju koji u periodu od 2001 do 2005 godine predviđa ulaganja u sistem navodnjavanja u Vojvodini na 20 000 hektara.

- U naredna tri meseca izraelska grupa će da pripremi finansijski program ulaganja u ovaj projekat koji će, pored konkretnih ulaganja, da donese i na desetine hiljada novih radnih mesta - rekao je Veselinov, dodajući da je to samo prva faza projekta vredna 83 miliona dolara, te da je izraelska kompanija zainteresovana za ulaganja i u druge delatnosti u agraru.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat neće "izvlačiti" iz naše zemlje, već će omogućiti da na svetsko tržište izađemo sa svojim proizvodima, a ulaganje jedne od najvećih investicionih grupa u našu zemlju ministar Veselinov je okarakterisao kao još jednu potvrdu stabilnosti našeg tržišta.

Jozef Majman je istakao da Kompanija "Merhav Group", koja posluje u preko 50 zemalja u svetu, želi da bude partner, a ne samo investitor u Srbiji, i da će projekat o prvoj fazi ulaganja biti gotov već u narednih sedam dana.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
  1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu