www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Povećane mere bezbednosti
24. septembar 2001.

Šef Koordinacionog centra za Kosovo Nebojša Čović
Šef Koordinacionog centra za Kosovo Nebojša Čović
Beograd, 23. septembra 2001.godine (Beta) - Šef Koordinacionog centra za Kosovo Nebojša Čović upozorio je večeras da u SRJ postoje "organizacione grupe spremne za eventualne terorističke akcije", te da su zbog njih u celoj zemlji, a posebno u glavnom gradu, povećane mere bezbednosti.

Čović je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) kazao da postojanje terorističkih grupa u našoj zemlji potvrđuju "najsvežiji primeri na jugu Srbije gde su združene snage bezbednosti imale sukobe sa mudžahedinima i drugim organizacijama u okviru Oslobodilačke vojske Presseva, Bujanovca i Medveđe".

"Operativni podaci pokazuju da postoje organizovane grupe koje pripadaju istim strukturama, spremne za eventualne terorističke akcije. Tačno znamo gde su na Kosovu njihovi centri za obuku i te podatke stalno šaljemo UNMIK-u i Kforu. Spremni smo da na jugu Srbije i drugim prostorima zaustavimo terorističke vandalske napade", kazao je Čović.

On je dodao da je prostor SRJ "raj za terorizam i kriminal", ali da naša zemlja "ulazi u koaliciju celog sveta u borbi protiv terorizma". Čović je naglasio i da problem Kosova i Metohije neće moći da se rešava bez SRJ, niti "onako kako su neki možda naumili". "Znam da to nekom smeta, ali dobili smo garancije da nema ništa od nezavisnosti Kosova", kazao je Čović RTS-u.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu