www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Anđelka Mihajlov boravi u trodnevnoj radnoj poseti UN
24. septembar 2001.



Beograd, 24. septembar 2001. godine - Direktor Uprave za zaštitu životne okoline Republike Srbije dr Anđelka Mihajlov od 24. do 27. septembra boraviće u sedištu Ujedinjenih nacija u Ženevi gde će učestvovati na sastanku radne grupe Protokola za strateške analize uticaja na životnu sredinu Evropske ekonomske komisije Ujedinjenih nacija (UN/ECE).

Mihajlovć će učestvovati i na sastanicima vezanim za pripremu konferencije RIO + 10, koja treba da bude održana septembra sledeće godine u Johanezburgu, kao i na sastanku na kome će biti reči o regulativi zaštite životne sredine UN/ECE i izradi priakaza stanja životne sredine u Jugoslaviji.

Direktor Uprave za zaštitu životne okoline će u Ženevi učestvovati u diskusiji sa ekspertima Evropske unije o upravo pripremljenom Nacrtu zakona o sistemu zaštite životne sredine.

Mihajlov će učestvovati i u dogovorima vezanim za Seminar o međunarodnim konvencijama u oblasti zaštite životne sredine u organizaciji UNEP-a, UN-a, ECE-a i Uprave za zaštitu životne sredine, koji će biti realizovan od 14. do 16. novembra u Beogradu.

Poziv za učešće Anđelke Mihajlov na ovim sastancima upućen je od strane UN/ECE, budići da je Mihajlov "fokalna tačka" za Arhusku konvenciju za našu zemlju i da se nalazi na mestu direktora Uprave za zaštitu životne okoline Republike Srbije.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu