www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Ne mogu zajedno dželati i žrtve
24. septembar 2001.

Republički ministar pravde Vladan Batić
Republički ministar pravde Vladan Batić
Beograd, 23.septembar 2001.godine - Republički ministar pravde Vladan Batić ponovio je zahtev glavnom tuziocu Haskog tribunala Karli del Ponte da podigne optuznice protiv lidera politickih partija Albanaca na Kosovu i bivsih lidera OVK Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Agima Čekua.

Batić u otvorenom pismu naglašava da su se Tači i Haradinaj sa svojim strankama prijavili za učesće na izborima na Kosovu i da podizanjem optužnica Del Ponte treba da ih osujeti u tome. "Na to ste obavezni i kao glavni tužilac Haškog tribunala, i na osnovu Rezolucije 1244, i na osnovu Sporazuma u Rambujeu, i na osnovu Ženevskih konvencija, i na osnovu elementarnog morala i pravde", ističe Batić. "Na taj način pokazaćete da su terazije pravde Međunarodnog krivičnog suda u Hagu jednake za sve i da ne mogu na izborima zajedno učestvovati albanski dželati i srpske žrtve", navodi Batić u pismu Karli del Ponte.

"Čitavom svetu je jasno da su Tači, Haradinaj i Čeku ratni zločinci. Jedino preostaje da ih vi optužite. Posle događaja u Americi na to ste još obavezniji, jer nije više u pitanju samo Kosovo i Metohija ni Haški tribunal, već međunarodna borba protiv terorizma", naglašava Batić.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu