www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Batić: U pravosuđu nezakonito podeljeno 287 stanova
22. septembar 2001.



Beograd, 22. septembra 2001. godine (Beta) - Ministar pravde i lokalne samouprave Vladan Batić izjavio je da su bivši funkcioneri u pravosuđu u poslednjih pet godina mimo zakona podelili 287 stanova i 337 stambenih kredita.

- Komisija za preispitivanje ispravnosti dodele stanova i kredita ustanovila je da je više od jednog stana dobilo 11 zaposlenih u Ministarstvu, devetoro se ovajdilo i za stanove i za kredite, a više kredita dobilo je njih 32 - rekao je Batić u intervjuu za današnje "Večernje novosti", napominjući da Komisija još nije završila svoj posao.

Krivične prijave podnete su, za sada, protiv bivšeg ministra pravde Dragoljuba Jankovića, Aranđela Markićevića i trojice funkcionera u Ministarstvu - Nebojše Šarkića, Đorđa Cvetičanina i Dušana Paripovića.

Batić je rekao i da je postignut dogovor sa Socijalističkom narodnom partijom Crne Gore da glasaju za oduzimanje imuniteta funkcionerima bivše vlasti Vlajku Stojiljkoviću i Milovanu Bojiću.

- Istražni sudija uputiće novi zahtev Veću republika Savezne skupštine da im se oduzmu imuniteti sa napomenom da se ne traži pritvor. To što se postupak vodi ne znači da je neko kriv - dodao je Batić.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu