www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Nemačka podržava politiku Vlade Srbije
21. septembar 2001.

Fridbert Fluger i Nebojša Čović
Fridbert Fluger i Nebojša Čović
Beograd, 21. septembar 2001. godine - Evropa čeka na demokratsku Jugoslaviju, a Nemačka će učiniti sve da pomogne u njenom uključivanju u evropske tokove - poručio je u Vladi Republike Srbije predsednik Odbora za evropska pitanja u nemačkom Bundestagu Fridbert Fluger.

Prilikom susreta sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije dr Nebojšom Čovićem Fluger je je izrazio podršku Vladi Srbije i potpredsedniku Čoviću u naporima da postignu dogovor sa UNMIK-om oko davanja dodatnih garancija za izlazak Srba na predstojeće izbore, dodajući da je "impresioniran odlučnošću i jasnoćom sa kojima potpredsednik Čović zastupa i iznosi svoje političke stavove".

- Kao deo civilizovanog sveta moramo sarađivati i učiniti sve što je u našoj moći kako bismo odbranili svet od političkog terorizma. Zbog režima Slobodana Miloševića i ratova vođenih na ovim prostorima Srbija je dugo bila izolovana i pripisivana joj je uloga koja joj ne pripada. Sada je došlo do potpune promene u stavovima sveta o Srbima - istakao je Fluger.

Svet sve više počinje da se zanima za velike sposobnosti srpskog naroda, za kulturu, muziku, umetnost, a predstavnici nove vlasti su, kako kaže, ličnosti koje stoje na jasnom demokratskom kursu na koji se može osloniti.

- Odlaskom Miloševića sa vlasti terorizam u našoj zemlji se sada jasnije vidi, a naš zadatak je da sa Evropom i Amerikom napravimo jedinstven front za odbranu od terorizma - poručio je Čović, dodajući da su opštepoznate činjenice da u Bosni ima 10 000 Mudžahedina, dok ih je na Kosovu preko 3 000.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu