www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Sanino pozdravio uključivanje žena u policiju
21. septembar 2001.



Beograd, 20. septembra 2001. (Beta) - Misija OEBS u SR Jugoslaviji pozdravila je danas početak kampanje za uključivanje žena u program obuke za multietničku policiju na jugu Srbije, koji od maja ove godine zajednički vode OEBS i MUP Srbije.

"Učešće žena-policajaca nije samo sledeći korak, već potpuno nova faza u programu obuke multietničke policije", rekao je šef misije OEBS Stefano Sanino i dodao da je jednakost između polova integralni deo politike OEBS i da je njegova organizacija posvećena osiguravanju jednakih prava za žene i muškarce na planu zakonodavstva, ekonomije, politike, socijalnog i kulturnog života, navodi se u saopštenju iz Saninove kancelarije.

U saopštenju se precizira da su svi kandidati ženskog pola, koji ispunjavaju uslove iz konkursu koji će biti objavljen sutra, pozvani da pošalju svoje prijave. Uslovi za žene slični su uslovima za muškarce i tiču se, između ostalog, godina starosti, državljanstva, obrazovanja, fizičke i mentalne pripremljenosti, kao i spremnosti za rad u policijskim stanicama u Pressevu, Bujanovcu i Medveđi.

"Misija OEBS pri SRJ svesrdno ohrabruje ženske kandidate da se prijave, ne samo zato što je jedan od ciljeva OEBS da se ostvari ravnoteža polova prilikom regrutovanja osoblja, već i zato što će i učešće žena biti očigledan znak učešća članova svih zajednica u procesu uspostavljanja mira na jugu Srbije", rekao je Sanino.

On je rekao da OEBS i dalje veruje da je aktivan angažman svih zajednica i svih delova stanovništva u procesima stabilizacije najbolja garancija za potpuno pomirenje na jugu Srbije.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu