www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Situacija na jugu Srbije se stalno poboljšava
21. septembar 2001.



Depce, 20. septembra 2001. (Beta) - Ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri ocenio je danas za agenciju Beta da se situacija na jugu Srbije stalno poboljšava i izrazio nadu da će se ona u potpunosti normalizovati, ali je ocenio da ostaje još mnogo posla da se obavi.

Montgomeri je danas boravio u poseti jugu Srbije zajedno sa predsednikom Koordinacionog centra za Kosovo Nebojšom Čovićem i gradonačelnikom Presseva Rizom Haljimijem.

Komentarišući nezadovoljstvo lokalnih Albanaca brzinom sprovođenja dogovorenih mera, Montgomeri je, tokom posete selu Depca na administrativnoj granici Srbije i Kosova, rekao da "stvari ne mogu da se promene preko noći".

"Ja verujem da će gospodin Čović biti angažovan kao i pre i da ćemo mu u tome pomoći. Svaki put kada posetim ovaj kraj vidim da je situacija bolja, ali treba imati strpljenja i trebalo bi da se svi zajedno založimo da se stanje poboljša", rekao je on.

Upitan kakav bi bio odnos SAD prema novim albanskim oružanim grupama, Montgomeri je rekao da "zbivanja u SAD tokom prošle nedelje jasno pokazuju strašne rezultate upotrebe sile i SAD će biti čvrsto protiv toga".

Komentarišući izjavu američkog generala u okviru snaga na Kosovu Vilijama Dejvida, koji je za dnevnik na albanskom jeziku "Koha ditore" izrazio bojazan da će na proleće doći do novih napetosti na jugu Srbije, Montgomeri je rekao da je "to stav generala Dejvida" i napomenuo da će "svako ko želi da upotrebi silu da bi dobio na političkom planu, imati problema sa SAD".


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu