www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Krediti za povećanje stočnog fonda
19. septembar 2001.



Beograd, 19.septembar 2001.godine - Na danas održanoj sednici Fonda za razvoj Republike Srbije, kojom je predsedavao premijer Srbije, dr Zoran Đinđić, doneta je odluka da Fond odobri 44 investiciona kredita u ukupnom iznosu od 396,8 miliona dinara sa rokom dospeća od 5 godina i grejs periodom od jedne godine, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Najveći deo kredita tj. 136,9 miliona dinara, biće namenjeno stimulisanju razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje. Sredstva će se koristiti za povećanje stočnog fonda (tova junadi, junica, svinja, krmača, brojlera i uzgoja ovaca, koza i kokošaka nosilja).

Doneta je odluka da se odobre sredstva u iznosu od 11.265.000 nemačkih maraka za finansiranje podsticaja izvoza devetnaest preduzeća iz Srbije.

Na sednici je donet zaključak da se posebna pažnja u narednom periodu posveti finansiranju velikih privrednih i industrijskih sistema, kao i razvijanju nerazvijenih i prigraničnih područja Republike Srbije. Takođe, usvojen je izveštaj o radu i konstatovano da je Fond za razvoj Republike Srbije jedina institucija koja realizuje dugoročne kredite.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu