www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Bez Đukanovića nema razloga za sastanak
19. septembar 2001.

Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Đinđić
Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Đinđić
Beograd, 19. septembra 2001.godine - Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Đinđić rekao je danas da nije bio uključen u pripremu zakazanog srpsko-crnogorskog sastanka pa nije upoznat ni sa uslovima pod kojima su pojedini učesnici pristali da na taj sastanak dođu.

"Ali bez prisustva crnogorskog predsednika Mila Đukanovića nema razloga za održavanje sastanaka na tom nivou. Samo uz njegovo prisustvo taj sastanak bi imao karakter kakav je bio najavljen", rekao je Đinđić i dodao da je na sastanak pozvan kao i svi drugi i da je iz novina saznao da do sastanka verovatno neće doći.

On je dodao da jedan težak sastanak kao što je taj može da uspe ako tom zvaničnom sastanku prethodi bar deset nezvaničnih na kojima se utvrđuje šta će biti tema, šta su očekivanja učesnika i eventualno pod kojim uslovima i koji učesnici su spremni da učestvuju.

"Ako očekujete da pred kamerama postignete sporazum koji godinama nije postignut to je malo površno", rekao je Đinđić u Vladi Srbije i dodao da "ako se radi samo o tome da mi sednemo i da postignemo rezultat na licu mesta, vrlo sam skeptičan prema toj mogućnosti znajući kako se teške teme obrađuju u našoj zemlji".

"Trebalo bi se vratiti jedan korak unazad i na nivou saradnika pojedinih funkcionera pripremiti jedan sastanak gde bi bilo mnogo toga već dogovorenog pre nego što predsednici na raznim nivoima sednu za sto i da se unapred zna da li do takvog sastanka treba da dođe ako nema dovoljno zajedničkih elemenata", rekao je premijer Đinđić.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu