www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

U vrhu MUP-a Srbije niko nije povezan sa mafijom
19. septembar 2001.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović
Beograd, 19.septembar 2001.godine - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović izjavio je u utorak uveče da niko iz vrha njegovog ministarstva nije povezan sa organizovanim kriminalom i dodao da je policija nedovoljno efikasna u borbi protiv mafije pre svega zato što nije okončana reforma pravosuđa.

Mihajlović je, gostujući na "Televiziji Politika", naveo da policija zna sve ili delimicno sve o političkim ubistvima počinjenim tokom vladavine režima Slobodana Milosevića, ali da dokazi kojima raspolaže nisu upotrebljivi na sudu. "Sem slučaja Stambolić, policijski se sve zna ili postoje dve verzije jednog događaja koje treba razjasniti... Mi, međutim, nemamo dokaze koji važe na sudu, jer izjava data policiji nije sudski dokaz", rekao je srpski ministar policije. Prema njegovim rečima, visoke nagrade su raspisane upravo zato da bi policija dosla do sudski validnih dokaza koji bi mogli biti iskorišćeni za hapšenja i suđenja počiniocima politički motivisanih ubistava.

Komentarišući nedavnu seriju terorističkih napada u SAD, Mihajlović je naveo da MUP Srbije raspolaže brojnim podacima o aktivnostima najpoznatijeg svetskog pokrovitelja terorizma Osame bin Ladena na području bivše Jugoslavije. "Njegova organizacija u BiH ima dve baze, prisutan je i u Albaniji, a i na Kosovu i Metohiji ima dve baze. Znamo i ljude koji vode te organizacije, a ta globalna okvirna organizacija Bin Ladena ima svoje ogranke, i te tri specijalizovane organizacije su takođe prisutne na ovom nasem području, uključujući i Makedoniju", naveo je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, Osama bin Laden je "izgleda" lično bio prisutan kada je, tokom rata u BiH, u okolini planine Ozren izvršen zločin nad srpskim stanovništvom.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu