www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Veličanstven doček prvaka Evrope
18. septembar 2001.

Beograd
Beograd
Beograd, 17. septembra (Tanjug) - Nekoliko hiljada Beograđana dočekalo je danas ispred Skupštine grada najbolje jugoslovenske odbojkaše, pobednike 22. prvenstva Evrope u Češkoj.

Prvu zlatnu medalju jugoslovenskih odbojkaša na evropskim šampionatima Beograđani su proslavili u vedrom raspoloženju, uz pesmu, skandiranje uobičajenim navijačkih parola, mašući jugoslovenskim i srpskim zastavama i klicanjem svojim sportskim idolima.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbić je zahvalio navijačima na podršci i izrazio zadovoljstvo što su se u pohodu na evropski vrh odbojkaši pridružili vaterpolistima i košarkašima:

"Dokazali smo da smo najbolji u Evropi. Nadam se da ćemo sličan uspeh ponoviti na svetskom prvenstvu u Argentini sledeće godine" - rekao je tehničar "plavih".

Selektor jugoslovenske reprezentacije Zoran Gajić je naglasio da podrška navijača predstavlja snažan motiv svim članovima nacionalnog tima:

"Vi nam dajete snagu za sve uspehe. Uveren sam da ćemo vas i na sledećem takmičenju obradovati dobrim rezultatom" - poručio je Gajić.

I najbolji igrač prvenstva u Češkoj, Ivan Miljković, je izjavio kako je ubeđen da će "plavi" i na sledećim takmičenjima pružiti maksimum:

"Uspeli smo zahvaljujući vašoj podršci. Nadam se da ćete nas i dalje bodriti a mi ćemo nastaviti da dajemo sve od sebe" - rekao je Miljković.

Avion kojim je doputovala jugoslovenska ekspedicija sleteo je na beogradski aerodrom sa više od tri časa zakašnjenja.

Mnogobrojni Beograđani koji su se u zakazano vreme pojavili ispred Skupštine Beograda napustili su doček zbog hladnog i kišovitog vremena, ali su oni najuporniji ipak sačekali svoje sportske junake.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu