www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Moguća značajna saradnja austrijskih i domaćih firmi
17. septembar 2001.



Beograd, 17. septembar 2001. godine (Beta) - Zamenik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom u Vladi Srbije Dobrosav Milovanović ocenio je danas u razgovoru sa delegacijom austrijske privredne misije da postoje velike mogućnosti za saradnju austrijskih i jugoslovenskih firmi.

Milovanović je u Privrednoj komori Jugoslavije (PKJ) austrijskim privrednicima predstavio osnove sprovedenih ekonomskih reformi u SRJ i istakao osnove Zakona o stranim investicijama i Zakona o koncesijama, koji, kako je rekao, austrijskim privrednicima posebno pružaju mogućnost da učestvuju u tom procesu.

Milovanović je rekao da postoji niz privrednih oblasti kojima je neophodan strani kapital i dodao da austrijske banke, trgovinske, i posebno građevinske firme "sigurno ovde imaju mogućnosti".

Trgovinski savetnik pri Austrijskoj ambasadi u Beogradu Herbert Preclik ocenio je da će sadašnji "sastav ministara srpske vlade" sigurno doprineti poboljšanju trgovinske razmene između dve zemlje.

Specijalni savetnik PKJ Dragoslav Nešković pozvao je austrijske privrednike da se priključe jugoslovensko-ruskoj poslovnoj Asocijaciji, čiji ugovor o osnivanju treba da bude potpisan početkom sledećeg meseca, dodajući da će se na taj način međusobna saradnja znatno unaprediti.

Na sastanku su predstavljene i aktivnosti Hipo Vereinsbanke (Hypo Vereinsbank - HVB), ogranka Banke Austrije (Bank Austria), koja je u julu ove godine od Narodne banke Jugoslavije dobila dozvolu za rad i za kraj oktobra i početak novembra planira početak poslovanja u SRJ.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
  1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu