www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Đinđić: Spreman sam na kompromis sa DSS
17. septembar 2001.



Beograd, 17. septembar 2001. (Beta) - Premijer Srbije dr Zoran Đinđić izjavio je danas da je spreman na kompromis oko eventualnog povratka Demokratske stranke Srbije (DSS) u Vladu Srbije.

- Ja bih voleo da to dobijemo kao zvaničan predlog. Jedan dan oni kažu nećemo da se vraćamo u vladu, jer je autistična, a drugi dan kažu hoćemo. Mislim da oko toga ni mi ni javnost ne treba da se iscrpljuje. Što se mene tiče nema problema. Ja samo želim jasan predlog i zahteve o kojima ćemo razgovarati na DOS-u - rekao je Đinđić radiju B92.

Povodom današnjeg istupanja predstavnika DSS, koji su nagovestili mogućnost povratka te stranke u Vladu, Đinđić je rekao da je on "uvek spreman na kompromis".

- Sve je to deo posla i oko toga nema nikakve drame. Vlada je koaliciona, jer je koalicija pobedila na izborima i ne postavlja se pitanje da li je ona koaliciona ili jednostranačka - rekao je Đinđić.

Član Predsedništva DSS-a i potpredsednik vlade u ostavci Aleksandar Pravdić izjavio je danas da je DSS spremna da se vrati u Vladu Srbije, ali samo ako ona "u razumno kratkom roku" ispuni zahteve DSS-a o suštinskoj promeni načina rada Republičke vlade.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu