www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Opasnost od ''rumunizacije''
15. septembar 2001.

Ministar finansija Vlade Republike Srbije Božidar Đelić
Ministar finansija Vlade Republike Srbije Božidar Đelić
Beograd, 15. septembar 2001.godine - Ministar finansija Vlade Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da reformski poduhvat u republici nikad nije bio u većoj opasnosti od "rumunizacije" nego što je sada, i dodao da se pred izvođačima tog poduhvata nalaze četiri izazova, ali i nekoliko aduta.

Na konferenciji "Strategija reformi" u Beogradu, Đelić je u izazove ubrojao veliki raskorak između predstave koju društvo ima o sebi i mogućnosti da se to finansira, nasleđenu nestabilnost državno-pravnog okvira, veliku potražnju za uslugama vlade i voljni elemenat.

Kao adute "izvođača reformskog poduhvata", on je naveo svest o trenutku, iskrenu podršku međunarodne zajednice i kontrolu koja postoji među članovima tako široke koalicije koja vlada Srbijom.

"Što se finansijske podrške međunarodne zajednice tiče, u oktobru i novembru smo izgubili igru velikih cifara i trenutno igramo igru malih cifara", rekao je Đelić i dodao da Jugoslavija narednih godina iz inostranstva može očekivati oko četiri milijarde dolara.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
  1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu