www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Naši građevinari zadovoljili uslove tendera u Alžiru
12. septembar 2001.



Beograd, 12. septembar 2001. - Ministar urbanizma i građevine prof. dr Dragoslav Šumarac razgovarao je u sredu, 12. septembra sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Alžir Ait Šabanom o projektu izgradnje 3000 stanova i projektovanju i realizaciji tramvajske mreže u gradu Alžiru.

Razgovoru su prisustvovali i potpredsednik skupštinskog odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović, njegov savetnik Radoje Savićević i pomoćnik generalnog direktora za inostrane poslove CIP-a Nenad Ilić.

Glavna tema susreta je bio projekat o izgradnji 3000 stanova, koji bi naše firme trebalo da realizuju u okviru izgradnje 30.000 stanova u Alžiru. Takođe, vođeni su razgovori i o projektovanju i realizaciji tramvajske mreže u Alžiru,kaoi mnogim drugim projektima.

U skladu sa dogovorom formiran je konzorcijum građevinskih firmi, koji čine CIP, Ineks-intereksport, Ratko Mitrović, Komgrap, Interprojekt, a biće upućen i zvaničan poziv ministru urbanizma i građevine Alžira.

Ovo je prvi put od političkih promena, kaže se u saopštenju Ministarstva urbanizma i građevine, da su naši privrednici na međunarodnom tenderu prošli kvalifikacije i izborili se za realizaciju izvoznog posla ovolikog obima i finansijskih potencijala.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu