www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Živković: Crni dan u istoriji čovečanstva
12. septembar 2001.



Beograd, 11. septembra 2001. (Beta) - Savezni ministar unutrašnjih poslova Zoran Živković izjavio je danas da teroristički napadi u SAD predstavljaju "crni dan u istoriji čovečanstva".

- To je veliko iznenađenje i strašno saznanje, jer je očigledno da je terorizam našao načina da dođe svuda i da na strašan način pokaže šta može da učini. Taj napad predstavlja crni dan u istoriji čovečanstva, posle koga ništa više neće biti isto - kazao je Živković agenciji Beta.

On je rekao i da je povodom današnjih terorističkih napada u Vašingtonu i Njujorku "nivo obezbeđenja američke ambasade i drugih ambasada u Beogradu podignut na najviši nivo".

Živković je kazao da nije siguran da će krivci za napade biti pronađeni, ali je dodao da očekuje "opsežnu istragu".

- Stručnjaci za terorizam kažu da je za sprovođenje ove akcije bila potrebna organizacija velikog broja ljudi na vrlo važnim mestima, jer to je akt nekog ko nije šaka fanatika, već brigada fanatika - kazao je savezni mninistar policije.

On je rekao i da "ima puno onih koji bi mogli da budu osumnjičeni" za današnje napade, ali da je važno da se počinioci otkriju i da se nešto slično nikada više ne ponovi.

-Nije dovoljno samo otkrivanje počinioca, već potreba da se velikom usaglašenom organizacijom započne svetska borba protiv terorizma. Ima puno terorističkih grupa, a mnoge se tajno ili javno hvale podrškama država, vojnih ili finansijskih faktora. Očigledno je da do sada nije ozbiljno pristupano suzbijanju terorističkih akcija - kazao je Živković Beti.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu