www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Mihajlović: Potrebna globalna borba protiv terorizma
12. septembar 2001.



Beograd, 11. septembra 2001. (Beta) - Ministar policije Srbije Dušan Mihajlović osudio je današnje samoubilačke napade u Americi, ocenivši da je njima "terorizam kao svetsko zlo pokazao svoje pravo lice i možda krajnje mogućnosti svog zločinačkog učinka".

- To se desilo u najrazvijenijoj zemlji sveta sa najmoćnijim i skoro savršenim sistemom bezbednosti i zaštite, tako da to doživljavam kao opomenu građanima čitave planete da borba protiv terorizma mora biti globalna, zadatak svih država i predmet saradnje svih službi bezbednosti i policija na svetu - izjavio je Mihajlović.

On je kazao da je teško zaključiti "ko stoji iza ovog nerazumnog zločinačkog čina" koji, kako je ocenio, ima "nesagledive posledice ne samo po obimu žrtava i razaranjima, nego i po međunarodnu politiku i međunarodni sistem bezbednosti".

Srpski ministar policije rekao je i da su Vlada Srbije i organi bezbednosti preduzeli "odgovarajuće mere i aktivnosti na povećanju bezbednosti objekata koji bi mogli biti ugroženi u našoj zemlji".

On je dodao i da će organi bezbednosti "vrlo ozbiljno i odgovorno" pratiti dalja događanja i razvoj situacije u vezi sa današnjim napadima u SAD.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu