www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Jugoslovenski državni vrh: Pojačati borbu protiv globalnog zla
12. septembar 2001.



Beograd, 12. septembar 2001. godine - Jugoslovenski državni vrh je večeras ocenio da današnji teroristički napadi u SAD treba da "alarmiraju" međunarodnu zajednicu da pojača borbu protiv terorizma, ističe se u saopštenju iz Kabineta predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

- Tragični događaji u Njujorku i Vašingtonu treba da alarmiraju međunarodnu zajednicu da, bez obzira na to ko su počinioci i kakvi su motivi terorističkih akata, pojača borbu protiv ovog globalnog zla - kaže se u saopstenju, dostavljenom novinarima nakon večerašnjeg sastanka državnog vrha održanom u Palati federacije.

Saopšteno je i da su učesnici sastanka naglasili da SRJ "odavno upozorava na međunarodni i lokalni terorizam kao jedno od najvećih zala današnjeg sveta, ne samo zato što je i sama žrtva terorizma, već i iz načelnih razloga, uverena da je nasilje više nego poguban put rešvanja političkih problema".

Predstavnici jugoslovenskih vlasti su najenergičnije osudili "taj bezumni teroristički čin" i izrazili žaljenje zbog brojnih nedužnih žrtava, navodi se u saopštenju iz Koštuničinog kabineta.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu