www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Radna grupa za ispitivanje cene struje
12. septembar 2001.



Beograd, 11. septembra - Predstavnici republičke vlade, Elektroprivrede Srbije, Udruženja potrošača Beograda i Instituta za tržišna istraživanja dogovorili su se večeras da formiraju radnu grupu za ispitivanje svih komponenti koje ulaze u cenu struje.

Napominjujući da je sazvao neformalni sastanak posle kontraverznih informacija o ceni struje od 1,6 centi do čak dva do tri centa po kilovatu, srpski premijer Zoran Đinđić je rekao da će radna grupa do četvrtka uraditi analizu i "tada će se jasno znati koliko je krajnji potrošač plaća".

"Očigledno je da potrošač ne plaća samo tih 1,6 centa po kilovatu i da postoje razlike u odnosu na to koliko ko troši struje, odnosno da se radi i o tarifnom sistemu i drugim elementima", objasnio je predsednik Vlade.

On je dodao da je doneta odluka o formiranju stalne radne grupe s predstavnicima Udruženja potrošača koja će pratiti kretanje cene struje, ne samo sada već i kasnije, "jer je to jedna od stavki koja najviše interesuje potrošače u Srbiji".

Đinđić je najavio primenu takvog modela i na druge proizvode i usluge za čiji je kvalitet i cenu zainteresovana većina građana.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu