www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Vlada podržala Predlog platforme za redefinisanje odnosa u SRJ
11. septembar 2001.



Beograd, 11. septembra 2001. (Beta) - Vlada Srbije podržala je danas Polazne osnove za zajedničku platformu o ustavnom preuređenju SR Jugoslavije, saopštila je vladina služba za informisanje.

Predlog te platforme usaglasila je vladajuća koalicija na saveznom nivou, koju čine DOS i Socijalistička narodna partija Crne Gore.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade Srbije, usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakona Srbije.

Vlada je usvojila i predlog Programa revitalizacije proizvodnje i poslovanja Rudarsko-topioničarskog basema Bor.

Odlučeno je i da plate zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju budu povećane za osam odsto, počev od avgusta. To znači da će osnovica za obračun i isplatu plata iznositi 1.144 dinara, odnosno 797 dinara neto, navedeno je u saopštenju.

Vlada je utvrdila i broj studenata za upis u prvu godinu magistarskih studija na univerzitetima i fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija, kao i visina školarine za školsku 2001/2002. godinu.

Utvrđen je i Predlog zakona o Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Kako je saopšteno, cilj te agencije bila bi podrška razvoju i interesima malih i srednjih preduzeća, što bi trebalo da doprinese uravnotežavanju privredne strukture i oživljavanju ekonomskih tokova u zemlji.

Vlada je usvojila i odluku o obrazovanju Saveta za zapošljavanje, savetodavnog tela čiji su zadaci priprema programa i strategije u oblasti zapošljavanja.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu