www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Kredit od 45 miliona evra za puteve
11. septembar 2001.



Beograd, 11. septembra 2001. (Beta) - Srbija će od Evropske investicione banke dobiti kredit od 45 miliona evra za rekonstrukciju putne infrastrukture, izjavila je republička ministarka saobraćaj i veza Marija Rašeta-Vukosavljević.

Ona je agenciji Beta rekla da se može očekivati da će ugovor o tom kreditu biti potpisan do 15. novembra 2001. godine.

Prema rečima republicke ministarke saobraćaja, vlada je za saobraćajnu infrastrukturu u ovoj godini izdvojila 4,7 milijardi dinara, od čega će 2,5 miliona biti uloženo u rekonstrukciju, revitalizaciju i izgradnju puteva, a ostatak u održavanje putne mreže.

Rašeta-Vukosavljević je istakla da prirotet imaju rekonstrukcija puteva, a da će izgradnja uslediti posle.

Prema njenim rečima, na autoputevima i poluaotoputevima su u toku radovi u vrednosti od 444,8 miliona dolara, a na magistralnim i drugim putevima za 414 miliona dinara. Od janura do jula su završeni radovi na putevima u vrednosti od 116,7 miliona, dodala je Rašeta-Vukosavljević.

O davanju koncesija za izgrađu puteva, kako je rekla, vlada će odlucivati tek posle izrade analiza koje će pokazati koji su putevi isplativi za davanje koncesija.

Rašeta-Vukosavljević je objasnila da bi prema sadašnjem obimu saobraćaja u Srbiji jedino bio zanimljiv put od Beograda do Novog Sada, ali je istakla da će se u analizama sagledati i mogućnosti saobraćaja na osnovu pokazatelja obima saobraćaja od pre 10 godina.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
  1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu