www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

GSS podržava vladu Zorana Đinđića
10. septembar 2001.

Ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanović
Ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanović
Beograd, 10. septembra 2001. (Beta) - Ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanović izjavio je da će njegova stranka, Građanski savez Srbije, ukoliko u Skupštini Srbije bude glasanja o poverenju republičkoj vladi, podržati kabinet Zorana Đinđića.

- Svaki poslanik GSS opredeljivaće se na osnovu argumenata i dokaza. Na osnovu onoga što je našoj javnosti poznato u ovom času, Vlada Srbije imaće podršku GSS-a - rekao je Svilanović u intervjuu za list "Blic".

Prema njegovoj oceni, za državu i građane bilo bi loše da se "pritisci, podmetanja i uvrede" unutar DOS-a nastave, i zato bi trebalo da unutar tog političkog bloka što pre bude postignut dogovor kojim bi takav trend bio zaustavljen.

- Teške optužbe izrečene na račun Vlade Srbije nisu dokazane, svima je ostao gorak ukus u ustima, šteta je naneta svakoj pojedinačnoj stranci u DOS-u. Posledice trpi cela zemlja, koja je suočena sa zastojem u prilivu stranog kapitala koji nam je neophodan - izjavio je šef jugoslovenske diplomatije.

Svilanović je naglasio da je rano za podele unutar DOS-a, pošto rezultati političkih i društvenih reformi još nisu dovoljno vidljivi.

- Ja još uvek pokušavam da sačuvam jedinstvo u odnosu na glavni pravac promena, na period od bar godinu dana, kako bismo na nove izbore pred građane izašli ne samo kao oni koji su srušili Miloševića, već kao oni koji su započeli ozbiljne promene čiji se dobri rezultati već vide. Rezultati se sada ne vide, ali će se do tada videti - rekao je Svilanović.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu