www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Fazliju: Bombaški napad kod Bujanovca delo ekstremista
06. septembar 2001.



Jagodina, 6. septembra 2001. (Beta) - Predsednik Albanske partije za demokratsko ujedinjenje Zećirija Fazliju izjavio je danas da su incidenti na jugu Srbije, kao što je bombaški napad kod Bujanovca, delo "ekstremnih snaga" koje ne žele normalizaciju situacije na tom području.

"Na prostoru Preševa, Medveđe i Bujanovca mora se prići bržem rešavanju svih problema koji su istaknuti u zajedničkim platformama Albanaca i Srba jer su ekscesi, poput bombe u Bujanovcu, delo ekstremnih snaga kojima ne ide u prilog opadanje tenzija i uspostavljanje poverenja među Albancima i Srbima na ovim prostorima", rekao je Fazliju za jagodinsku TV "Palma plus".

Fazliju je dodao da je rešavanje pitanja na jugu Srbije otežano situacijom u Makedoniji.

On je, međutim, izrazio nadu da će se uz postizanje političkog rešenja krize u Makedoniji stvoriti uslovi i za demilitarizaciju prostora Preševa, Bujanovca i Medveđe, pošto "nagomilavanje vojske i policije ne ide u prilog opadanju tenzija i uspostavljanju poverenja u ovom regionu".

Lider Albanske partije za demokratsko ujedinjenje je rekao da stvaranje albanske Nacionalne skupštine na jugu Srbije ne predstavlja stvaranje paralelene vlasti.

On je rekao da će Nacionalna skupština Albanaca sa juga Srbije formirati telo od 12 do 15 ljudi, a da će glavni zadatak tog tela biti rešavanje problema navedenih u zajedničkim platformama.

"To neće biti paralelna vlast jer će ta skupština i njen organ biti aktuelni do rešavanja svih pitanja iz zajedničkih platformi Albanaca i platformi potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Čovića", zaključio je Fazliju u izjavi za TV "Palma plus".


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu