www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Mijatović zna recept za Slovence
04. septembar 2001.



Beograd, 4. septembra (Tanjug) - Član selektorske komisije fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ivan Ćurković izjavio je danas, uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Slovenije, da naš tim mora respektovati protivnika, ali ga se ne sme plašiti.

Jugoslovenski stručnjak i naši fudbaleri ocenili su na konferenciji za novinare da je neophodno uneti puno ozbiljnosti i motivacije da bi se došlo do pobede, jer samo sa tri boda "plavi" mogu očekivati da će se naći u baražu.

Prema rečima Ćurkovića, jugoslovenska reprezentacija u odnosu na tim koji je igrao protiv Švajcarske, neće pretrpeti puno izmena.

"Situacija sa povređenim fudbalerima, dan pre utakmice, nešto je bolja. Milošević se oporavio, na dobrom putu je i Đorović. Jugović je, međutim, sinoć vraćen u svoj klub Monako na dalje lečenje. Ostali su zdravi i svi konkurišu za sastav tima", rekao je Ćurković.

Kakav tim će Jugoslavija izvesti protiv Slovenije znaće se, međutim, tek posle večerašnjeg treninga, kazao je Ćurković.

On, ali i kapiten Predrag Mijatović i najstariji igrač Miroslav Đukić, smatraju da najveća opasnost za gol Kralja preti od odličnih kontranapada Slovenaca.

"Moramo preduprediti njihovu odličnu kontru. Zadatak igrača iz odbrane će zato biti veliki", rekao je Đukić.

"Reprezentacija Slovenije igra dobar fudbal, koji je pun duha i discipline. Do sada nisu izgubili ni jednu utakmicu u kvalifikacijama, što ukazuje na to da se radi o odličnoj ekipi", dodao je Ćurković.

Iako je neizvesno sa kojim će sastavom Jugoslavija igrati protiv Slovenije, veruje se da će na teren stadiona Partizana istrčati sledeći fudbaleri: Kralj - Obradović, Đukić, Đorović (Krstajić) - Jokanović, D. Stanković, Drulović, Đorđević - Kežman - Mijatović i Milošević.

Susret između Jugoslavije i Slovenije počinje u 20,15 sati. Sudiće Lopez Nijeto iz Španije.

Zahović:Najmanje nerešeno

Ljubljana, SLOVENIJA, 4. septembra (Tanjug) - "Idemo na svetsko prvenstvo", samouvereno je najavio, uoči susreta sa ekipom Jugoslavije u Beogradu, Zlatko Zahović, golgeter slovenačke fudbalske reprezentacije.

Uzdanica selektora Srećka Kataneca obećava, kako je rekao,"pobedu, ili najmanje nerešen rezultat" protiv Jugoslovena. On, takođe, ocenjuje da će se "u ekipi Jugoslavije značajno osetiti odsustvo Siniše Mihailovića.

"Bez njega gube samopouzdanje i opasne slobodne udarce", tvrdi Zahović.

Zahuktale fudbalere Slovenije najviše brine, čak i plaši, priznaje Zahović, Savo Milošević. "Svojim golovima već nam je dva puta prekinuo put do pobede. Odličan je. Moramo ga zaustaviti" kaže slovenački reprezentativac i tvrdi da je Miloševiću namenjeni čuvar Sandi Knavs "sposoban da ga omete".

Domaća publika, smatra Zahović, ne može biti odlučujuća ni približno koliko sama igra. Očekuje dobru atmosferu, kako kaže, i da "Srbi neće zviždati našoj himni".


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu