www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Đinđić uputio novi poziv Tačiju
04. septembar 2001.



Priština, 4. septembar 2001. godine - Povodom izjave predsednika Demokratske partije Kosova Hašima Tačija da nije dobio poziv za razgovor od predsednika Vlade Republike Srbije, dr Zoran Đinđić za naš sajt kaže da je svojevremeno predlog za susret preneo preko visokog predstavnika Ujedinjenih nacija Hansa Hekerupa. Premijer podseća da je Tači tom prilikom izjavio da nije vreme za susret.

- S obzirom da bi tema našeg razgovora bila nestala lica na teritoriji Kosova i Metohije, mislim da je uvek vreme i da nikada nije ni prerano ni prekasno za susret - rekao je premijer Đinđić, naglašavajući da je u utorak, 4. septembra upućen novi pisani poziv Hašimu Tačiju za sastanak.

Predsednik demokratske partije Kosova Hasim Tači je u današnjem obraćanju novinarima rekao da "nije dobio nikakav zvaničan poziv od premijera Srbije dr Zorana Đinđića za sastanak na kome bi se razgovaralo o nestalim licima na Kosovu i Metohiji".

- Poziv je bio neizvestan i to nismo shvatili ozbiljno. Mislim da su to bile medijske spekulacije, ali ne isključujem mogućnost sastanka sa zvaničnicima u Beogradu. Za Kosovo je bitno da se iz srpskih zatvora puste Albin Kurdi (nekadašnji studentski lider na Kosovu) i drugi Albanci - rekao je Tači.

Tači je negirao da su postojali organizovani i planirani albanski zločini nad Srbima na Kosovu.

- Bilo je individualnih slučajeva zločina zbog kojih će oni koji su ih počinili odgovarati pred sudovima na Kosovu. Ja uvek osuđujem svaki zločin i genocid i zato sam počeo borbu protiv Miloševića - izjavio je Tači.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu