www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

U eksploziji vozila u Bujanovcu povređena dva policajca
04. septembar 2001.



Bujanovac, 4. septembar 2001. godine (B92/Beta)- Policajci Zoran Šević i Predrag Gavrić, obojica iz Beograda, lakše su povređeni prilikom eksplozije terenskog vozila MUP-a Srbije, koja se dogodila noćas, jedan sat posle ponoći, u dvorištu stovarišta "Filimon" u industrijskoj zoni na ulazu u Bujanovac, javlja B92.

Prema rečima istražnog sudije Okružnog suda u Vranju Dragana Tomića, pretpostavlja se da je u pitanju podmetnuta eksplozivna naprava u delu iznad zadnjeg levog točka. Vozilo MUP-a je potpuno uništeno, a specijalni policijski tim tek treba da utvrdi o kakvoj se napravi radi.

Od siline detonacije delovi vozila su razasuti više od 50 metara od mesta eksplozije, a na okolnim zgradama su popucala prozorska stakla.

Kako javlja izveštač Bete, Ševiću je pružena lekarska pomoć i ima indicija da mu je od detonacije stradala bubna opna.

U nasilju na jugu Srbije od juna 1999. godine 60 lica je poginulo, od čega je četrnaestoro pripadnika policije, 12 Vojske Jugoslavije, pet civila se vode kao nestali, a ostali nastradali su pripadnici naoružanih grupa Albanaca, koji su se od juna ove godine povukli sa teritorije Pčinjskog okruga.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu