www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Najavljeno proširivanje optužnice, nastavak 29. oktobra
30. avgust 2001.

Milošević na današnjem pojavljivanju pred Haškim tribunalom
Milošević na današnjem pojavljivanju pred Haškim tribunalom
Hag, 30. avgusta 2001. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte najavila je danas proširenje optužnice protiv bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, koji se jutros drugi put pojavio pred sudijama Haškog tribunala, od kada je pritvoren 29. juna.

Statusna rasprava, odnosno pretresu u okviru priprema za početak suđenja Miloševiću, prekinuta je nakon 40 minuta, a sudija Ričard Mej zakazao je nastavak za 29. oktobar.

Prekid je usledio u toku izlaganja Slobodana Miloševića, kada je sudija Mej rekao da se pred Tribunalom neće voditi političke rasprava.

Na početku današnje sednice, glavni tužilac Karla del Ponte nije mogla da precizira kada će optužnica protiv Miloševića biti proširena, ali je rekla da tužilaštvo intenzivno radi na tome.

Milošević je na drugom pojavljivanju pred Tribunalom u Hagu ponovo nazvao optužnicu protiv njega "lažnom", a sud "nezakonitim.

On je rekao da njegovu tvrdnju da je optužnica lažna potvrđuje i to da ni nakon dve godine od njenog podizanja Tužilaštvo nema dokaza.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu