www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Povratak Jokanovića i Jugovića
27. avgust 2001.



Beograd, 26. avgusta (Tanjug) - Selektorska komisija Fudbalskog saveza Jugoslavije odredila je širi spisak igrača na koje računa za dve predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - protiv Švajcarske 1. septembra i Slovenije pet dana kasnije.

Na spisku se nalaze:

GOLMANI: Ivica Kralj (PSC), Saša Stevanović (OFK Beograd)

ODBRANA: Zoran Mirković (Fenerbakče), Milan Obradović (Lokomotiva,Moskva), Miroslav Đukić (Valensija), Goran Đorović (Deportivo), Mladen Krstajić (Verder), Dejan Ognjanović (Partizan), Boban Dmitrović (Gak), Ivan Gvozdenović (C.zvezda)

SREDNJI RED: Slaviša Jokanović (Čelzi), Vladimir Jugović(Monako), Ivan Tomić (Roma), Dejan Stanković (Lacio), Ljubinko Drulović (Benfika), Predrag Đorđević (Olimpijakos), Saša Ilić (Partizan), Nikola Lazetić (Fenerbakče).

NAPAD: Savo Milošević (Parma), Predrag Mijatović (Fiorentina), Mateja Kežman (PSV), Darko Kovačević (Juventus).

Nikola Rakojević, selektor Mlade reprezentacije, koju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, očekuju dueli protiv Švajcarske i Slovenije, odredio je, takođe, kandidate za predstojeće susrete.

Na njegovom spisku nalaze se:

GOLMANI: Vlada Avramov (Vićenca), Zoran Vasković (Radnički, Niš), Saša Radivojević (Radnički, Beograd)

ODBRANA: Marjan Marković (C.zvezda), Miloš Dobrijević (Zemun), Vlada Šmit (Železnik), Dragan Radosavljević (Sartid), Milorad Popović (OFK Beograd), Milan Martinović (Ovijedo), Nenad Đorđević (Obilić), Milan Dudić (Čukarički), Nikola Jolović (Torpedo, Moskva).

SREDNJI RED: Nenad Brnović (Zeta), Igor Stojaković (Čukarički), Nemanja Vučićević (Lokomotiva, Moskva), Branko Bošković (C.zvezda), Jovan Markovski (Mladost, Lučani), Ivan Ergić (Bazel).

NAPAD: Ivica Ilijev (Partizan), Andrija Delibašić (Partizan), Nikola Nikezić (Budućnost).

"Šansu su dobili iskusni igrači, koji uživaju naše poverenje. Za nas je veliki hendikep što se Siniša Mihajlović povredio i što ne možemo na njega da računamo za tako važne utakmice", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare član Selektorske komisije Ivan Ćurković.

U odsustvu predsednika Selektorske komisije Vujadina Boškova, Ćurković je rekao da tri reprezentacije, Švajcarska, Slovenija i Jugoslavija, ravnopravno konkurišu za drugo mesto, s obzirom na to da je Rusija skoro već obezbedila prvo mesto u grupi.

"Mnogo će nam nedostajati Mihajlović. Nismo za ovu priliku mogli da računamo ni na Bunjevčevića i Stefanovića, koji su takođe povređeni. Mislim, međutim, da možemo sastaviti dobru reprezentaciju, jer Mihajlovićevo mesto može dobro da "pokrije" Mladen Krstajić", rekao je Savićević.

Okupljanje "A" reprezentativaca i Mlade selekcije predviđeno je za sutra. Naši najbolji igrači će trenirati u Beogradu, dok će mladi boraviti u Novom Sadu.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu