www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Multimedijalna izložba o nemačckom jeziku
27. avgust 2001.



BEOGRAD, 27. avgusta (Tanjug) - Gete institut u Beogradu, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom, organizovao je multimedijalnu izložbu i prateći program o nemačkom jeziku - "Srdačni pozdravi", koja počinje sutra i trajaće do 14. septembra.

Izložba, koja je doprinos Gete instituta Evropskoj godini jezika, biće otvorena u Studentskom kulturnom centru, a posetioci će moći da je razgledaju utorkom, četvrtkom i subotom od 17 do 18 sati.

Organizatori izložbe, koja putuje po svetu od oktobra prošle godine, odabrali su da na informativan, zabavan i duhovit način predstave različite aspekte jezika, preko scena iz filmova i pozorišta, karikatura, stripova, muzike, video snimaka, slagalica... Posetioci će moći da saznaju koje su najružnije reči, kako se tepa, izjavljuje ljubav, pozdravlja ili oprašta - na nemačkom jeziku.

U okviru pratećeg programa, predviđen je dolazak pisca Rajnera Kuncea, koji će održati predavanje na temu "Suverenitet umetničkog dela" i predstaviti svoju novu knjigu "Jedan dan na ovoj Zemlji", kao i koncerti Ramba Amadeusa, izložbe Luisa Viktora i Ede Šinkovića...

Eksperimentalno pozorište "Fastfood" iz Minhena koje se bazira na improvizaciji izvešće dve predstve i odrzati radionicu u pozorištu "Ben Akiba".

Profesor slavistike dr Manfred Jenihen održsće predavanje "Susret nemačke i srpske kulture u vreme Getea, Grima i Karadžića".
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu