www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Regionalno tržište za IMT Knjaževcu
27. avgust 2001.

Proizvod dobar i za regionalno tržište
Proizvod dobar i za regionalno tržište
Delegacija Vlade Srbije obišla i je fabriku IMT u Knjazevcu, koja se bavi proizvodnjom poljoprivrednih mašina i traktora. Tom prilikom, srpski premijer je najavio aktivnu pomoć Vlade u oporavku ove fabrike, koja, kako je rekao, ima svoj proizvod koji je zanimljiv tržistu, ali i zaostala dugovanja koja koče njegovo poslovanje.

- Rukovodstvu fabrike smo predložili tri koraka: Jasan reprogram starih dugova, odnosno da Fond za razvoj uloži novac u proizvodnju, a da se iz dobijenog profita vraćaju zaostali dugovi i isplaćuju plate koje kasne. Takođe, planiramo da preko Direkcije za robne rezerve kreditiramo kupce, ali i da zajednički napravimo koncept prestruktuiranja preduzeća i prekvalifikaciju njenih radnika - istakao je Đinđić, izražavajući duboko uverenje da bi u bliskoj budućnosti ovo predužece moglo da postane "regionalna marka" za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije.


Đelić u razgovoru sa radnicima IMT-a

- Mi imamo model rešavanja problema u ovom preduzeću, a i IMT Knjaževac samo mora da uloži jedan deo energije i dobre volje u njegovom ostvarivanju - poručio je srpski premijer, koji se posle obilaska nekadašnjeg giganta, zajedno sa ministrom za finansije i ekonomiju Božidarom Đelićem, prošetao gradom i u srdačnom razgovru sa građanima upoznao se sa njihovim problemima.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu