www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Terzić: Bez imena u zabelešci iz kabineta Koštunice
23. avgust 2001.



Beograd, 23. avgust 2001. (Beta) - U službenoj izjavi iz kabineta predsednika SRJ dostavljenoj Okružnom tužilaštvu u Beogradu ne pominje se ime nijednog lica iz Vlade Srbije, Vlade SRJ, beogradske vlade ili bilo kog drugog organa pod ingerencijom vlada, rekao je danas Okružni javni tužilac Rade Terzić, povodom povodom službene beleške i izjave iz kabineta predsednika SRJ o razgovoru sa bivšim službenikom Državne bezbednosti Momirom Gavrilovićem.

Terzić je rekao da se u tim dokumentima pominju nadimci dvojice visokih funkcionera srpske policije, koji "navodno povezuju organizovani kriminal i policiju", bez navođenja konkretnih okolnosti i podataka kojima bi se te tvrdnje potkrepile.

Terzić je precizirao da je u tim beleškama reč uglavnom o sopstvenim saznanjima Gavrilovića o navodnoj vezi organizovanog kriminala sa pojedincima iz vrha vlasti i MUP-a.

Gavrilović je, prema rečima tužioca Terzića, na sastanku sa saradnicima Vojislava Koštunice govorio o dve konkretne stvari - o uvozu mašina po povlašćenom carinskom režimu i o tenderu u jednom javnom preduzeću.

U zabeleškama sa sastanka je, prema rečima Terzića, napisan i vrednosni sud Gavrilovića, odnosno njegova tvrdnja da su pojedina kadrovska rešenja u MUP-u Srbije posle februara ove godine "pogrešna".

Terzić je još rekao da je iz kabineta predsednika SRJ na te službene zabeleške i izjave stavljena oznaka "strogo poverljivo", a na pitanje da li je on otkrio službenu tajnu današnjom konferencijom za novinare, Terzić je odgovorio da se službena tajna odnosi na imena i detalje iz zabeleške i da to nije ni saopštio.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu