www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

"Prva petoletka" ima dobru perspektivu
23. avgust 2001.

Premijer Đinđić u razgovoru sa radnicima
Premijer Đinđić u razgovoru sa radnicima "Prve petoletke"
Trstenik, 23. avgust 2001. godine - Prilikom posete fabrici hidraulike i pneumatike "Prva petoletka" iz Trstenika, republički ministar za finansije i ekonomiju Božidar Đelić je istako da ovo preduzeće ima bolju perspektivu od drugih industrijskih giganata u Srbiji.

- Za ovo preduzeće je iz Fodna za razvoj već izdvojeno 6,5 miliona nemačkih maraka predviđenih za izvozne poslove do kraja ove godine. Ipak, ovom kolektivu neophodni su kratkoročni, a potom i dugoročni krediti kako bi se stabilizovalo stanje u njemu. "Prva petoletka" trebalo bi ozbiljno da konkuriše kod Evropske banke, koja je za kredite u Srbiji izdvojila 80 miliona maraka - poručio je Đelić izražavajući zadovoljstvo pozitivnim orjentacijama menadžmenta ovog kolektiva.


Radnici u iščekivanju programa za oporavak preduzeća

Kao gorući problemi ove fabriku istaknuta su potraživanja stranih partnera u čijem regulisanju će, kaže Đelić, Vlada Srbije aktivno učestvovati.

Pitanje viška radnika je, takođe, jedan od problema koji će se rešavati celishodnim programom, nalik onom primenjenom u "Zastavi".

Premijer Srbije dr Zoran Đinđić i ministar Đelić obišli su nekoliko pogona ove fabrike, koja se bavi istraživanjem, razvojem, proizvdonjom i plasmanom hidrauličkih i pneumatičkih sistema, a u razgovoru sa radnicima upoznali su se sa problemima koje muče članove ovog kolektiva.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu