www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Formirati jedinstvenu bazu podataka o nestalim
22. avgust 2001.

Nebojša Čović
Nebojša Čović
Beograd, 22. avgust 2001. godine - Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo I Metohiju dr Nebojša Čović zatražio je podatke o svim nestalim, kidnapovanim i ubijenim licima, kao i spiskove lokacija grobnica na teritoriji Kosova i Metohije u cilju formiranja jedinstvene baze podataka.

Formiranje jedinstvene baze podataka o nestalim, kidnapovanim i ubijenim licima, zadatak je koji samo zajedničkim naporom mogu ostvariti domaće I međunarodne institucije u korist svih građana Savezne Republike Jugoslavije, kaže se u saopštenju Koordinacionog centra.

Pismo sa molbom da se proslede spiskovi upućeno je: MUP-u, Ministarstvu pravde I lokalne samouprave, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta, Crvenom krstu Republike Srbije, Crvenom Krstu Jugoslavije, Komesarijatu za izbeglice, Privremenom izvršnom veću za Kosovu i Metohiju, Vojsci Jugoslavije, Zajedničkoj implementarnoj komisiji za sprovođenje vojno tehničkog sporazuma iz Kumanova, KFOR-u, Međunarodnom tribunalu za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u Hagu, OEBS-u I UNMIK-u
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu