www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Kralj ponovo u reprezentaciji
10. avgust 2001.



Beograd, 10. avgusta (Tanjug) - Selektorska komisija Fudbalskog saveza Jugoslavije saopštila je danas imena 22 igrača koji će konkurisati za sastav tima protiv reprezentacije Farskih Ostrva, 15. avgusta u Beogradu, u kvalifikacionoj utakmici za učešće na prvenstvu sveta 2002. godine.

Na spisku su sledeći igrači:

Golmani: Ivica Kralj (PSV Ajndhoven), Radovan Radaković (Partizan).

Odbrana: Zoran Mirković (Fenerbahče), Milan Obradović (Lokomotiva Moskva), Miroslav Đukić (Valensija), Goran Đorović (Deportivo), Siniša Mihajlović (Lacio), Dejan Ognjanović (Partizan), Boban Dmitrović (GAK Grac), Ivan Gvozdenović (Crvena zvezda).

Srednji red: Ivan Tomić (Roma), Dejan Stanković (Lacio), Ljubinko Drulović (Benfika), Predrag Đorđević (Olimpijakos), Saša Ilić (Partizan), Nikola Lazetić (Fenerbahče), Radovan Krivokapić (Vojvodina).

Napadači: Savo Milošević (Parma), Predrag Mijatović (Fiorentina), Mateja Kežman (PSV Ajndhoven), Darko Kovačević (Juventus) i Mihailo Pjanović (Crvena zvezda).

Među kandidatima za predstojeći susret selektorska komisija je pozvala dvojicu debitanata - Ognjanovića iz Partizana i Krivokapića iz Vojvodine. Oni su, prema rečima člana komisije Ivana Ćurkovića, taj poziv zaslužili odličnim igrama na nedavno završenom "Kirin kupu" u Japanu, na kome je jugoslovenaska reprezentacija, inače, zauzela poslednje mesto.

"Trudili smo se da u reprezentaciju dođu provereni igrači sa kojima smo već u proteklom periodu sarađivali. Radi se o iskusnim fudbalerima, sposobnim da ostvare zacrtani cilj, a to je osvajanje devet bodova u naredne tri utakmice", rekao je Ćurković.

Na pitanje novinara otkud ponovo u reprezentaciji golman Ivica Kralj, koji je slabo branio na turniru u Japanu, Ćurković je odgovorio "da je Kralj dobio sada drugi status u svom klubu PSV Ajndhoven, da stalno brani i da će njegovo iskustvo dobro doći našoj reprezentaciji".

Pripreme fudbalske reprezentacije Jugoslavije za meč sa Farskim ostrvima počinju u nedelju uveče u sportskom centru "Teleoptik".

Susret između Jugoslavije i Farskih ostrva odigraće se 15. avgusta na stadionu Crvene zvezde u Beogradu sa početkom u 20,15 časova.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu