www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

UNMIK: Očekuje se skoro obelodanjivanje sudbine nestalih
09. avgust 2001.



Priština, 9.avgusta 2001. (Beta) - Prvi zamenik šefa UNMIK-a Geri Metjuz izrazio je danas nadu da će sudbina svih nestalih lica uskoro biti obelodanjena i dodao da su zvaničnici UNMIK-a od Haškog tribunala zatražili punu saradnju po ovom pitanju.

Metjuz je na sastanku članova mešovite Radne grupe za nestala lica na Kosovu u Prištini ocenio "neozbiljnim" predlog podpredsednika Vlade Srbije Žarka Koraća o razmeni nestalih lica i albanskih zatvorenika u zatvorima u Srbiji, po principu "svi za sve".

Šef jugoslovenske radne grupe advokat Vladimir Božović je prisutnima na današnjem sastanku rekao da razmena Albanaca koji se nalaze u zatvorima u Srbiji za kidnapovane Srbe, nije zvanični stav savezne i republičke vlade, već licno mišljenje gospodina Koraća.

Prvi zamenik Hansa Hekerupa je još rekao da će uskoro biti razrešeni svi sporovi na relaciji Jugoslovenskog komiteta za Kosovo i UNMIK-a, nastali oko zatvaranja prostorija Komiteta u Gračanici.

Predsednik podkomiteta za ljudska prava jugoslovenskog Komiteta Vladimir Božović je predstavnike civilne misije na Kosovu i Metohiji upoznao za funkcionisanjem Saveznog komiteta i Koordinacionog centra za južnu srpsku pokrajinu.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu