www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Đinđić: Za promene neophodna nada i volja društva
09. avgust 2001.

Premijer Srbije dr Zoran Đinđić
Premijer Srbije dr Zoran Đinđić
Beograd, 8. avgust 2001. (Beta) - Premijer Srbije dr Zoran Đinđić ocenio je da će promene "postepeno ući u fazu rutine i otaljavanja" ukoliko "osećanje nade i volje u Srbiji ne pobedi nad osećanjem praznog mudrovanja i cinizma".

U Đindićevom tekstu koji je objavio današnji "Nedeljni telegraf", premijer navodi da, u cilju korenitih promena za koje moraju biti ostvarene promene "iznutra", i u samoj vladi "postoje ozbiljni koncepti za promene vlastitog ponašanja".

- Oni su rukovođeni načelom - kako sa manje novca, svojom energijom i idejama iskoristiti više šansi i ostvariti ciljeve - objasnio je Đinđić, dodajući da bez totalne mobilizacije društva nema suštinskih promena.

Govoreći o potrebi da državni službenici prođu osnovni trening o suštini promena koje se sprovode, premijer je istakao da se to "pitanje pod hitno mora rešavati, pre svega definisanjem javnih službi kao servisa društva, a ne kao aparata za upravljanje društvom".

Premijer Srbije ocenio je da je sačuvano jedinstvo DOS-a i podsetio da je cilj vladajuće koalicije, "biti ravnopravni član porodice najrazvijenijih evropskih zemalja, uz očuvanje svog identiteta i svojih specifičnosti".

Govoreći o reformama društva, Đinđić je ocenio i da je "prošao medeni mesec sa svetom" i najavio "fazu preciznijeg i profesionalnog pristupa svetskim fondovima i svetskim finansijskim organizacijama.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu