www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Protokol o organizaciji "Beogradskog sajma knjiga"
06. avgust 2001.



Beeograd, 6. avgust 2001. godine - Protokol o organizaciji "Beogradskog sajma knjiga", danas su potpisali ministar kulture u Vladi Republike Srbije Branisalav Lečić, član Izvršnog odbora Skupštine grada Gorica Mojović i direktor "Beogradskog sajma" Slobodan Petrović.

Protokolom je predviđeno da se prihod, koji se bude ostvario tokom trajanja sajma, koristi za pomaganje izdavačkih projekata na osnovu javnog konkursa Ministarstva kulture i Skupštine grada, za obnavljanje bibliotečkih fondova, zastupanje domaćeg izdavaštva na međunarodnim sajmovima i pokriće troškova organizacije ovog sajma. Potpisnici Protokola su se obavezali i da će formirati posebnu komisiju koja će pratiti realizaciju ovog dokumenta, kao i ugovora o organizaciji.

A ugovor o organizaciji, kako je rečeno tokom današnjeg potpisivanja u Vladi Srbije, biće potpisan uskoro. Organizacija sajmova 2001. i 2002. godine biće, odlukom Vlade Srbije i Skupštine Beograda, poverena Poslovnom udruženju izdavača Srbije i Cene Gore, dok će drugi potpisnik ugovora biti "Beogradski sajam".

Govoreći o razlozima za promenu organizatora, član IO Beograda Gorica Mojović, je objasnila da je tokom poslednjih godina bilo dosta manipulacija sa novcem zarađenim na sajmu knjiga. Zato se, kako je ona rekla, umešala država i organizaciju poverila Udruženju koje okuplja naše najeminentnije izdavače.

- Sada je Sajam knjiga doveden u istu ravan sa drugim beogradskim manifestacijama i on će postati više kulturna nego sajamska smotra - rekla je Mojović.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu