www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Zatvoren filmski festival na Paliću
28. jul 2001.PALIĆ, 27. jula - Na velikoj letnjoj pozornici na Paliću večeras je svečanim uručenjem nagrada završen Osmi međunarodni filmski festival "Palić 2001".

Zlatni toranj pripao je mađarskom filmu "Pasoš" Petera Gotara, a nagradu je od direktora festivala Radoslava Zelenovića primio mladi direktor fotografije u tom filmu Tomaš Baboš.

Srebrni toranj za film "Ničija zemlja" reditelja Danisa Tanovića primila je producent iz Slovenije Dunja Klement, a bronzani toranj za film "Munje" lično reditelj Radivoje Andrić.

Nagrade kritike Fipresci uručene su producentu Marku Milankoviću za domaći film "Zemlja istine, ljubavi i slobode" i Igoru Mirkoviću za hrvatski dokumentarni film "Novo, novo vrijeme".

Žiri publike je za najbolje proglasio filmove "Ničija zemlja", "Malena" i "Munje", dok je predsednik festivalskog žirija, reditelj iz Rusije Georgi Danelija istakao da bi briljantni toranj dao palićkoj publici za njenu ljubav prema filmu.

Festival, koji je počeo 20. jula i prikazao 14 filmova u takmičarskom i veliki broj u pratećim programima zvanično je proglasila zatvorenim predsednica saveta festivala Milena Dravić.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu