www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Artman: Kratak susret Karla del Ponte - Milošević
04. jul 2001.



Hag, 4. jula 2001. (Beta) - Portparol Tužilaštva u Hagu Florans Artman izjavila je danas agenciji Beta da je glavni tužilac Karla del Ponte imala kratak susret sa Slobodanom Miloševićem nakon njegovog jučerašnjeg prvog pojavljivanja pred sudijama.

Del Ponteova i Milosević susreli su se u sudnici, po zavrsetku jučerašnjeg pretresa na kojem su sudije u Miloševićevo ime uvele da je odbacio optužnicu, posto je Milošević odbio da se izjasni da li se oseća kirivim ili ne.

Artmanova je izričito demantovala izjavu beogradskog advokata Zdenka Tomanovića da je susret Del Ponte-Milošević bio izvan sudnice i da je on odbio da razgovara.

Milošević je optuženi i glavni tužilac se ne sastaje sa optuženima na hodnicima i u pomoćnim prostorijama, rekla je Artmanova povodom sinoćne izjave Tomanovića da je Milošević "odveden u proostoriju u kojoj je bila Karla del Ponte" koja je "želela da se upozna" sa njim.

Prema rečima Artmanove, Karla del Ponte je pitala Miloševića da li je voljan da da izjavu odnosno da razgovara sa tužiocima, i da li, ukoliko jeste spreman, može da bude ugovoren sastanak na kojem bi bio utvrđen kalendar razgovora sa tužiocima.

"Milošević jeste govorio, bila je to kratka razmena", rekla je Artmanova.

Ona je kazala da je susret trajao nekoliko minuta i da se govorilo na engleskom jeziku.

Glavni tužilac Karla del Ponte se uvek sastaje sa optuženima posle njihovog prvog pojavljivanja pred sudijama da bi utvrdila da li su spremni i da daju izjavu istraziteljima, odnosno tužilaštvu, rekla je Artmanova.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu