www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Suđenje Miloševiću sredinom iduće godine
03. jul 2001.



HAG, 3. jula 2001. (Beta) - Zamenik glavnog tužioca Haskog tribunala Grejem Bluit ocenio je danas da bi suđenje bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću moglo da počne sredinom iduće godine.

"Mi bismo voleli da Milošević angažuje najbolje svetske advokate da bi na kraju suđenja presuda bila potpuno uverljiva svakome", rekao je Bluit dodajući da je to apsolutno u Milošvićevom interesu.

Bluit je dodao da je Tužilaštvo u Hagu uvereno da ima tako snažne dokaze protiv Miloševića da nema razloga da zazire od jake odbrane.

Na pitanje agencije Beta da li će Tužilaštvo na suđenju protiv Miloševića izvesti "važne ličnosti", Bluit je odgovorio da hoće i da su to ličnosti koje će dobrovoljno svedočiti.

On je rekao da će tužilac uskoro predati Miloševiću dokaze koji su priloženi uz optužnicu kako bi Milošević mogao da podnosi preliminarne prigovore na koje ima pravo po Pravilima postupka.

Da Milošević ima advokata dokazi bi bili predati advokatu, ako ga nema, dokaze će dobiti lično Milošević, rekao je Bluit.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu