www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Bivši predsednk SRJ još nije imenovao branioce
02. jul 2001.



Beogradski advokati Zdenko Tomanović i Dragan Krgović rekli su novinarima u Tribunalu oko podne da ih je Milošević pozvao u Hag da budu njegovi branioci. Da bi oni formalno bili imenovani, Milošević

treba da zatraži da ga oni brane. Predstavnik sekretarijata tribunala zbog toga je otišao u pritvorsku jedinicu kod Miloševića.

Na sutrašnjem prvom pojavljivanju Slobodana Miloševića pred Tribunalom optužbu će zastupati glavni tužilac Karla del Ponte, potvrđeno je novinarima.

Milošević će se izjasniti o optužnici za zločine nad kosovskim Albancima pred sudskim većem kojim predsedava britanski sudija Ričard Mej.

Prema Pravilima postupka, Milošević ne mora odmah da se izjasni o

optužnici, već za to ima rok od 30 dana. Ukoliko se ni nakon toga ne bi izjasnio, sudije bi u njegovo ime unele da je izjavio da nije kriv.

Lendejl je rekao agenciji Beta da se Milošević u pritvoru nije ni na

šta žalio. Sekretar Tribunala doneo je odluku prema kojoj će Milošević biti odvojen od ostalih optuženih srpske nacionalnosti do 27. jula.

Glavni tužilac Karla del Ponte izjavila je na konferenciji za novinare 29. juna da će nakon Miloševićevog izjašnjavanja o optužnici zatražiti da predstavnici tužilaštva razgovaraju sa njim.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu