www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Donatori namenili novac za železnicu
02. jul 2001.



Užice, 2. jul (Tanjug) - Direktor Železničko transportnog preduzeća Beograd Miloš Marković izjavio je da je na Donatorskoj konferenciji u Briselu "prošao određeni broj projekata za železnicu".

Marković je rekao da su ponuđeni "urgentni programi" i da je dobijen dobar deo para. On je dodao da je dobijena i određena pomoć japanske vlade koja se odnosi na reparaciju dizel lokomotiva.

Marković je izrazio očekivanje da će se u novembru ove godine otvoriti kreditna linija kod Evropske banke za obnovu i razvoj, navodeći da je reč o 50 miliona evra, od kojih je 25 miliona predviđeno za remonte električnih lokomotiva, 15 miliona za građevinske mašine za održavanje koloseka i 10 miliona za izradu socijalnih programa, s obzirom da predstoji smanjenje radne snage.

Kao prioritete, Marković je naznačio izgradnju mosta kod Ostružnice, koji je srušen u bombardovanju NATO-a i revitalizaciju sremske pruge. Uopšteno receno, dodao je, prioritet su pruge koridora 10, a sigurno će se prvo krenuti od sremske pruge.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu