www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Labus: "Očekujem da će biti prikupljeno 1,25 milijardi dolara"
29. jun 2001.

Miroljub Labus
Miroljub Labus
Brisel, 29.jun 2001. (Beta) - Evropska unija je izdvojila 530 miliona dolara na današnjoj Donatorskoj konferenciji za obnovu SR Jugoslavije, dok su SAD "obećale" 181,6 miliona dolara, a Svetska banka 150 miliona dolara za projekte infrastrukture, popune budžeta i sprovovođenje reforme i tranzicije u SRJ, saopštila je u Briselu visoki zvaničnik Evropske komisije Ketrin Dej.

Potpredsednik Svetske banke Johanes Lin je rekao da je ova banka spremna da ukupno obezbedi ukupno 580 miliona dolara.

Evropska unija će, naznačila je Dej, prvenstveno za potrebe izgradnje i obnove jugoslovenske infrastrukture obezbediti 230 miliona dolara a još 300 miliona dolara za makroekonomsku reformu i popune budžeta.

Nemačka je spremna da na Donatorskoj konferenciji u Briselu za SRJ izdvoji oko 150 miliona nemačkih marak. Za vladu u Berlinu prioriteti su energetika, saobraćaj, snabdevanje vodom i obnova infrastrukture, zdravstvo i socijalna sfera.

Britanska vlada dodeliće Vladi Srbije pet miliona funti (15 miliona nemačkih maraka) kao pomoć za isplatu socijalne pomoći najsiromašnijim slojevima stanovništva porodicama, saopštila je danas Britanska ambasada u Beogradu.

Britanska delegacija potvrdila je, na Donatorskoj konferenciji, tehničku pomoć u iznosu od 15 miliona funti (45 miliona nemačkih maraka) koja će, u naredne tri godine, predstavljati izraz podrške britanske vlade programima ekonomskih i socijalnih reformi vlada Srbije i Crne Gore.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu