www.srbija-info.yu/vesti  


Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Vlasopulos: Želimo da aktiviramo što više donatora
27. jun 2001.



BERLIN, 27. juna (Tanjug) - Želeli bismo da na predstojećoj donatorskoj konferenciji u Briselu aktiviramo što više zemalja donatora, pošto je Jugoslaviji neophodna suma od najmanje milijardu dolara, izjavio je danas grčki koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Panajotis Vlasopulos.

U intervjuu za radio Dojče vele, Vlasopulos je rekao da je cilj konferencije, koja se održava u petak, podrška ekonomiji Jugoslavije u toku ove godine, a posebno u toku naredne zime.

Programi, koje su pred donatorski skup dostavile Evropska unija, Svetska banka i vlada Jugoslavije, obuhvataju takoreći sve priznate krizne oblasti, kao što su energetika, zdravstvo, obrazovanje, trgovina, rekao je on.

Na pitanje da li je neko već obećao konkretnu finansijsku pomoć Jugoslaviji, Vlasopulos je podsetio da su Ruska Federacija i Svetska banka već odredile konkretne sume, a da je slično učinila i većina evropskih zemalja.

"Najveći deo neophodne svote dolazi iz EU i Svetske banke. Nadamo se da će i ostale zemlje dati svoj udeo kako bi se Jugoslavija našla u situaciji da izađe na kraj sa svojim nedaćama", rekao je grčki koordinator Pakta za stabilnost Panajotis Vlasopulos.


 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu