www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Lideri DOS-a dogovorili saveznu Uredbu o izručenju optuženih Haškom tribunalu
22. jun 2001.



(Beograd) 22. jun 2001. godine - Lideri DOS-a u četvrtak uveče su se dogovorili da se na saveznom nivou donese Uredba koja bi predviđala izručenje optuženih u Haškom trubunalu. Taj propis bi pripremilo savezno Ministarstvo pravde a podrazumevao bi izručenje jugoslovenskih državljana krivičnom tribunalu u Hagu, saznaje B92.

Predsedništvo DOS-a sinoć je raspravljalo o novim modelima saradnje sa Haškim tribunalom, nakon što su u četvrtak propali pregovori sa SNP-om oko donošenja odgovarajućeg zakona na saveznom nivou.

Sastanak predsednistva DOS-a trajao je oko tri i po časa, i završen je bez izjava o rezultatima razgovora. Petnaestak minuta posle ponoći učesnici sastanka su u nekoliko grupa napustili Palatu federacije i, prolazeci pored destak televizijskih ekipa i tridesetak novinara, na pitanja da li je postignut dogovor odgovarali sa - "u petak se razgovor nastavlja i biće sve u redu". "Egzekucija nešto sutra, nesto ovih dana", dobacio je novinarima Zoran Živkovic.

Republički ministar pravde Vladan Batić najavio je uoči sastanka da bi lideri DOS-a trebalo da raspravljaju i o zahtevu za smenu načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojse Pavkovica. Međutim, posle sastanka, potpredsednik Vlade Srbije Zarko Korac je na pitanje da li je smenjen general Pavkovic, odgovorio odrečno. Razgovori DOS-a o načinima saradnje sa Hagom nastavljaju se danas.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu