www.srbija-info.yu/vesti  
POLITIKA
KOSOVO I METOHIJA
EKONOMIJA
KULTURA
SPORT

Print this page!

Naslovna Cinjenice i statistika Vesti Pretraga

Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije: Priprema se rezervna varijanta saradnje sa Hagom
20. jun 2001.



LONDON, 19.juna (Tanjug) - Potpredsednik Vlade Srbije i potpredsednik Veća republika Savezne Skupštine Žarko Korać izjavio je danas Bi-Bi-Siju (BBC) da nema nikakve sumnje da je saradnja sa Haškim tribunalom obaveza Beograda koja se ne može izbeći i da je to razlog što se već spremaju rezervne varijante ukoliko Socijalistička narodna partija (SNP) ostani pri tvrdom stavu protiv predloga zakona.

"Alternativa ima više, sve one su moguće. Ja ću samo upozoriti da je glasanje savezne Vlade (o predlogu Zakona o saradnji sa Tribunalom) pokazalo da je odnos snaga 9:7. Prema tome, Savezna vlada može da donese jedan niz odluka koje bi mogle da budu i prihvatanje Statuta Haškog tribunala i neka druga", rekao je Korać.

On je dodao da "postoji mogućnost da to uradi i Srbija", ali da misli da bi bilo bolje da to učini Savezna vlada.

"Prema tome, čini mi se da je od četvrtka na potezu naše zakonodavstvo, naši pravni stručnjaci, da se nađe onaj pravni okvir koji dozvoljava našu saradnju kao apsolutnu nužnost za našu zemlju", rekao je Korać.

On je istakao da "unutar DOS-a postoji saglasnost za punu saradnju sa Haškim tribunalom".

"Otvoreno ću reći, ona je jednoglasna. Prema tome, pošto postoji politička volja potrebno je onda naći pravni okvir", zaključio je Žarko Korać.
 


[ Naslovna | Enciklopedija | Cinjenice | Vesti ]
© 1997, 1998, 1999, 2000 Ministarstvo za informacije Republike Srbije
Email: mirs@srbija-info.yu